Koditon mies asui sairaalassa – teeskenteli lääkäriä

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Viime aikoina Suomessa on jäänyt kiinni useita valelääkäreitä, jotka ovat hoitaneet potilaitaan vuosien ajan ilman minkäänlaista alan koulutusta. Tällä kertaa vastaavanlainen tapaus on sattunut Louisvillessä Yhdysvalloissa.

Patrick Campbell -niminen koditon mies on nimittäin paljastunut Nortonin sairaalaa huijanneeksi valelääkäriksi. Mies asui sairaalaan tiloissa ja kulki siellä lääkärin työvaatteisiin pukeutuneena. Poliisi sai hänet kiinni maanantaina ”työpaikaltaan”, jossa hän istui koneen ääressä.

Huffington Post -lehden mukaan sairaalan lääkäri oli auttanut Cambellia kirjautumaan koneelle, koska luuli tätä kollegakseen. Tietokoneella oli tärkeitä potilastietoja, mutta koditon mies käytti laitetta vain satunnaisten verkkosivujen selaamiseen.

Löytöhetkellä miehellä oli yllään lääkärin työtakki ja kirurgin maski. Hänen tiedetään viettäneen ainakin yhden yön sairaalan tiloissa. Campbell on nyt haastettu oikeuteen luvattomasta oleskelusta sairaalan tiloissa ja tietokoneen laittomasta käyttämisestä.