Mokoma, Nightwish ja Jessica Wolff keikalle Japaniin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Metalliyhtye Mokoma lähtee toukokuussa keikalle Japaniin. Kyseessä on vuodesta 2005 järjestetty Finland Fest, joka kuuluu osaksi Music Finlandin Japanin vientikokonaisuutta. Loud & Metal Attack järjestetään tänä vuonna Nightwishin Tokion keikan yhteyteen.

Mokoman ja Nightwishin lisäksi Japaniin on tähän mennessä vahvistunut suomalaisesiintyjistä Jessica Wolff. Mokoman Japanin keikan varasi viime kesänä tapahtuman järjestäjä nähtyään Mokoman keikan Tuska Festivalin päälavalla viime kesänä.

– Kaveri saapasteli keikan jälkeen takahuoneeseen ja täräytti ”You come to Japan. In May!” Toki meillä oli alkuun vaikeuksia suhtautua heittoon vakavasti, mutta tässä sitä sitten mennään valloittamaan Japania. Eikä yhtään liian aikaisin. Helsinki-Tokio All Night Long!, kertoo kitaristi Tuomo Saikkonen.

Mokomaki Rupusaki 2013 -kiertue starttaa Helsingin Virgin Oilista 4. toukokuuta ja päättyy Tokioon 25. toukokuuta. Mokoman kahdeksasta pitkäsoitosta kolme on myynyt kultaa. Albumit saavuttivat myös virallisen albumilistan ykköspaikat heti julkaisunsa jälkeen. Yhteensä Mokoman äänitteitä on myyty lähes 90.000 kappaletta.