Octomom paljasti: 14 lapsen hoitaminen yksin liian rankkaa

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Neljäntoista lapsen maailmankuulu perheenäiti Octomom, eli Nadya Suleman, on ollut hiljattain julkisuudessa pornovideoidensa ja talousahdinkonsa merkeissä. Nyt nainen tunnustaa kärsivänsä traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Aikoinaan suurien talousvaikeuksien kanssa paininut Suleman sai jo vuonna 2010 merkittävää apua rahojensa kanssa hätiin rientäneeltä televisioemäntä Oprah Winfreylta. Octomomin elämäntyyliä arvosteltiin tällöin suuresti, ja jopa televisiossa talousneuvontaa antava Oprahin luottoystävä Suze Orman ohjasi naista merkittäviin elämäntapamuutoksiin.

Suze oli neuvonut Octomomia irtisanomaan suurimman rahareikänsä, eli lastenhoitajista koostuneen armeijan, ja hoitamaan lapsensa itse. Nyt Octomom valittaa, että vaikkakin lastenhoitajien irtisanominen säästi huimasti hänen kukkaroaan, oli lastenhoitaminen ollut hänelle henkisesti ja fyysisesti liian rankkaa. Nyt nainen kertookin kärsivänsä sen takia psykiatrisista ongelmista.

Octomom oli omien sanojensa mukaan musertunut ja saanut paniikkikohtauksia. Hänen oireitaan hoidettiin 30 päivän hoitojaksolla, jolloin naisella todettiin olevan traumaperäinen stressihäiriö, eli PTSD, mikä todetaan yleensä esimerkiksi sodasta kotiutuvilla sotilailla. Suleman paljasti sairautensa The Oprah Winfrey Show’n ”Missä he ovat nyt?” -jaksossa.

38-vuotias Octomom, eli Nadya Suleman, tuli tunnetuksi vuonna 2009 saatuaan ensimmäisenä maailmassa kahdeksan lasta samalla kertaa. Hänellä oli jo ennestään kuusi lasta, joten perheessä vilistää nykyisin peräti 14 pienokaista. Perheen elättäminen on kuitenkin muodostunut ongelmaksi suurten kulujen vuoksi.