Varkaan omatunto kolkutti: Palautti 80-luvun ryöstösaaliin – korkoineen!

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Monet varkaustapaukset jäävät selvittämättömäksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Harvemmin käy niin, että henkilö antaa itsensä ilmi tai palauttaa ryöstösaaliin.

Nyt kuitenkin eräs yhdysvaltalainen murtovaras tunsi sydämessään omantunnon kolotuksen parikymmentä vuotta vanhasta rikoksesta. Mysteerimies ryösti kaupan 1980-luvulla ja vei tuolloin putiikista 800 dollaria, eli lähes 650 euroa.

Hän alkoi kuitenkin miettiä tekosiaan ja palautti nyt rahat korkoineen Barry Countyn poliisilaitokselle Michiganissa. Varas laittoi rahojen mukaan viestin, jossa hän selitti lisänneensä ryöstösummaan 400 dollarin, eli 320 euron, koron. Mies maksoi siis yhteensä 1.200 dollaria, eli 970 euroa.

– En voi edes kertoa, miten pahoillani olen. Olen elänyt syyllisyyteni kanssa liian pitkään. Jos löydätte hänet, kertokaa hänelle, että olin typerä mies, kun tein sen ja olen pahoillani, luki viestissä Female First -lehden mukaan.