Hämmentävä ilmiö: Bill Cosbyn villapaidoista tuli kulttihittejä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suositusta The Bill Cosby Show -ohjelmasta aikoinaan kuuluisuuteen myös Suomessa noussut päätähti Bill Cosby on viettänyt viime aikoina hiljaiseloa julkisuudesta. Televisiosarjassa nähdyt Cosbyn villapaidat elävät kuitenkin hyvinkin aktiivista elämää tahollaan.

Kuva: Thecosbysweaterproject.com
Kuva: Thecosbysweaterproject.com

Televisiosarjassa nähdyt villapaidat muistetaan värikkäistä kuvioistaan ja vekkuleista kuoseistaan. Bill Cosbyn villapaidoille on omistettu kokonaisia internetsivustoja ja blogeja, joista yksi on esimerkiksi kuvittajana työskentelevän chicagolaisen Kelly Tuckerin ylläpitämä. Neitokainen on esitellyt Cosbyn villapaitojen kuoseja parin vuoden ajan.

Bill Cosby ei ole trendistä mielissään. Mies nimittäin vaati hiljattain CosbySweaters.com-sivuston lopettamaan toimintansa, sillä tähti ei voi sietää henkilöitä, jotka harjoittavat liiketoimintaa hänen kustannuksellaan. Sivusto muutti väliaikaisesti nimensä, Gawker raportoi. The Cosby Show -hittisarjaa tehtiin Yhdysvalloissa vuosina 1984 – 1992.