Applen huikea uutuus: Turvatyynyt pelastavat putoavan iPhonen?

Digi · Terhi Piiroinen

Älypuhelimensa pudottaneet tietävät, että jysähdyksessä kärsii yleensä laitteen näyttö. Nyt Apple hakee patenttia kehittämälleen toiminnolle, jonka avulla omenapuhelin suojaa itse itsensä. Toistaiseksi patentti kuulostaa lähinnä aprillipilalta.

apple_iphone4_lasi1.png

Patenttihakemuksen mukaan puhelimeen asennetaan tulevaisuudessa putoamisen aistivat sensorit, jotka voivat jopa pelastaa iPhonen vahingoittumisen usealla eri tavalla. Pääasiallisin keino on puhelimen painopisteen keskittäminen mahdollisimman keskelle laitetta massakeskipisteen määrittämisen avulla, jolloin putoamiskulma olisi mahdollisimman vähän tuhoa aiheuttava.

Geek.com-sivuston mukaan puhelimeen voidaan myös asentaa putoamista pehmentävät ilmatyynyt, jotka laukeavat puhelimeen asennetun etäisyys- tai kiihtyvyysmittareiden antureiden käskystä. Toisin sanoen puhelin tietää, milloin se on lähestymässä liian nopeasti maahan tai muulle pinnalle.

apple_iphone4_lasi2.png

Patentti myötäilee Amazonin johtaja Jeff Bezosin kehittelemää putoavan puhelimen ilmatyynysuojaa, joka laukeaa vain puhelimen pudotessa. Siksi osa arveleekin Applen joutuvan vielä maksamaan omasta keksinnöstään lisenssimaksuja lähes saman idean jo patentoineelle Amazonille, mikäli ilmatyynypuhelin menee tehdastuotantoon saakka.

Patentti ei kerro, mitä puhelimelle käy ilmatyynyjen vapauduttua. Autojen airbagit ovat ainakin törmäyksen jälkeen käyttökelvottomia, joten mikäli puhelimeenkin joutuu ostamaan joka pudotuksen jälkeen uudet ja kalliit ilmatyynyt, voisi keksintö poikia kehittäjilleen entistäkin enemmän mammonaa, Daily Mail paljastaa.