Näin moni suomalainen ei ole tehnyt häämatkaa!

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Finnmatkojen teettämästä häämatkakyselystä on selvinnyt, että yli 55-vuotiaista suomalaisista peräti 83 prosenttia ei ole koskaan tehnyt häämatkaa. Lähtemistä syyksi kerrotaan taloudelliset syyt ja perheen perustamiseen liittyvät kiireet.

– Ei juolahtanut edes mieleen. Oltiin niin rakastuneita, että tärkeintä oli vain olla kahdestaan. Koko ajan. Ihan sama missä oli. Eli energiaa ei siis varmaankaan riittänyt matkajärjestelyihin, kun nautittiin vain olostamme kahden kesken, eräs tutkimukseen haastateltu kertoi.

– Meidät vihittiin 1972, ja kaikki rahat meni oman pienen pesän ostoon. Seuraavana kesänä piti lomarahoilla tehdä häämatka, mutta nuukuus iski. Taisi iskeä seuraavinakin vuosina. Niin se vain jäi, toinen kertoi.

Moni kyselyyn vastannut kertoi, ettei häämatkalle lähteminen olisi liian myöhäistä vieläkään. Tekemättömien häämatkojen toteuttaminen näyttää tutkimuksen mukaan olevan nyt trendi yli 55-vuotiaiden keskuudessa. Häämatkakohteeksi mieluisia ovat helpot ja turvalliset Kanariansaaret, mutta myös Thaimaan paratiisirannat, Kap Verden eksotiikka, Egyptin upeat klassikkoretket ja Dubain kimallus houkuttelevat.

Tutkimus suoritettiin Norstatin kansallinessa nettipaneelissa.