Eminem tekee viimein paluun – uusi levy tänä vuonna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Detroitista kotoisin oleva hiphopin supertähti Eminem on viime vuosina viettänyt hiljaiseloa julkisuudesta. Räppäri on noussut otsikoihin lähinnä jälkikasvunsa kautta, sillä taannoin tähden 16-vuotias Hailie-tytär haukkui poplaulaja Taylor Swiftin Twitterissä.

Nyt Eminem, oikealta nimeltään Marshall Mathers, on kuitenkin päättämässä useiden vuosien hiljaiselonsa. Muusikon kanssa runsaasti yhteistyötä tehnyt Dr. Dre nimittäin paljasti Power 106 -radiokanavan haastattelussa Eminemin viimeistelevän parhaillaan tuoreinta soololevyään.

Fanit saivat taannoin vihiä tähden uudesta levystä, kun hänen oheistuotekauppaan ilmestyi uusia lippalakkeja. Lippalakkeihin oli painettu Eminemin soololevyjen ilmestymisvuosia, ja niiden joukossa oli myös vuosi 2013. Myös räppärin Shady Records -levy-yhtiön johtaja Paul Rosenberg vihjasi Eminemin suunnittelevan uuden materiaalin julkaisua. Luvassa on myös keikkoja ainakin Euroopassa tämän vuoden elokuussa.

Eminemin edelliset Relapse ja Recovery -levyt julkaistiin peräkkäisinä vuosina 2009 ja 2010. Nielsen Soundscanin suorittaman tutkimuksen mukaan Eminem on 2000-vuosikymmenen myydyin artisti yli 32 miljoonalla levyllä. Lisäksi räppäri oli kolmas henkilö, joka ylitti miljardin katsojan rajan VEVO-musiikkivideosivustollaan Youtube-palvelussa. Hänen edellään oli vain Lady Gaga ja Justin Bieber.