Joss Stonen murhasuunnitelma: Syytetty hoidossa skitsofrenian vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen soul-tähti Joss Stone oli taannoin otsikoissa jouduttuaan murhasuunnitelman kohteeksi. Kaksi manchesterilaista miestä pidätettiin heidän tunkeuduttuaan laulajatähden kotipihalle. Poliisi paljasti miesten suunnitelleen Stonen ryöstämistä ja mestaamista.

Miehet olivat 25. maaliskuuta lontoolaisen tuomioistuimen kuultavina, ja toinen heistä ei omien sanojensa mukaan muista mitään pidätystilanteesta ja väittää ettei tienny mitä hän ja kumppani olivat tekemässä Stonen kodin lähettyvillä. Miehen mukaan hän ei edes tiennyt, kuka Joss Stone on ennen syytteitä murhan suunnittelusta.

Toinen mies todisti viettäneensä 10 kuukautta manchesterilaisessa mielisairaalassa skitsofrenian vuoksi. The Guardian -lehden mukaan mies kertoi lopettaneensa hänelle määrättyjen lääkkeiden käytön muutamaa kuukautta vapautumisensa jälkeen, sillä hän ei uskonut tarvitsevansa niitä.

Kumpikin miehistä kiistää syytteet murhan ja ryöstön suunnittelusta. Poliisit paljastivat löytäneensä toisen miehen kotoa päiväkirjan, jossa oli merkintöjä Joss Stonesta. Merkinnöissä kirjoitettiin tähden ryöstöstä, vahingoittamisesta ja kuolemasta.

Joss Stone teki läpimurtonsa vuonna 2003 albumillaan The Soul Sessions. 16-vuotiaan teinitytön, oikealta nimeltään Jocelyn Eve Stoker, tulkintoja ja lauluja ylistettiin tuolloin laajasti. Doverista kotoisin oleva Stone nähtiin jo 14-vuotiaana laulamassa BBC:n televisio-ohjelmassa Star for a Night. Ohjelman ansiosta kykyjenmetsästäjät kuitenkin löysivät hänet, ja ensimmäisen sopimuksensa Joss Stone allekirjoitti BMG:n kanssa viidentoista ikäisenä vuonna 2002.