Uudenlaisen kondomin keksijästä tulee rikas

Lifestyle · Tim Isokivi

Microsoft-yhtiön toinen perustaja Bill Gates lukeutui useiden vuosien ajan maailman rikkaimmaksi henkilöksi. Lähes erakkomainen miljardööri toimii nykyään Microsoftin hallituksen puheenjohtajana ja suurimpana osakkeenomistajana. Hänet tunnetaan myös avokätisenä hyväntekijänä.

Nyt Bill Gates on Melinda-vaimonsa kanssa luvannut lahjoittaa 100.000 dollaria, eli noin 77.000 euroa, sille henkilölle, joka ensimmäisenä luo uraauurtavan uuden version vanhasta keksinnöstä. Kyseessä ei kuitenkaan ole tietotekniikkaan liittyvä tuote, vaan Bill Gates etsii parhaillaan uuden sukupolven kondomin kehittelijää.

– Kondomit ovat halpoja, helppoja valmistaa, ja niitä on helppo levittää maailmanlaajuisesti, myös köyhiin maihin. Niitä kuitenkin käytetään vastahakoisesti, sillä kondomien valitetaan vähentävän nautintoa ja läheisyyttä, Bill Gates kirjoittaa Microsoftin Grand Challenges-verkkosivustolla.

Uuden sukupolven kondomia kuvaillaan sellaiseksi, joka merkittävästi säilyttäisi tai jopa parantaisi nautinnon yhdynnän aikana, ja joka edistäisi ehkäisymenetelmän säännöllistä käyttöä. Gates pyrkii tällä tavoin vähentämään AIDS:in leviämistä. Bill Gates vihjailee lahjoitussumman todennäköisesti kasvavan jopa miljoonaan dollariin projektin rahoittajien määrän kasvaessa.