Stara Bill Gates

Ohhoh!

Bill Gatesista saattaa tulla maailman ensimmäinen biljonääri

Maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon pitkään kuulunut Microsoft-miljardööri Bill Gates on antanut viime vuosina valtavasti rahaa hyväntekeväisyyteen ja muun muassa uusien ihmiskuntaa parantavien keksintöjen kehittämiseen. Hänen omaisuutensa arvo nousee koko ajan, ja miehestä saattaa tällä menolla tulla maailman ensimmäinen biljonääri.

Miljonääri, miljardööri ja biljonääri. Nämä ovat varallisuutta kuvastavia termejä, joita edustaa hyvin pieni osa maailman väestöstä. Rikkaistakin rikkain on Bill Gates, jonka omaisuuden arvo oli viime vuonna Forbesin mukaan huikeat 85 miljardia.

Mikäli miehen varallisuus kasvaa samaa tahtia kuin kuluneen vuosikymmenen aikana, on hän 25 vuoden päästä maailman ensimmäinen biljonääri. Tällöin hänen omaisuutensa arvo olisi tuhat miljardia, Oxfam väittää. Oxfam on Oxfordissa, Englannissa perustettu lähinnä kehitysapuun keskittyvä hyväntekeväisyysjärjestö.

Forbesin talousasiantuntijat eivät kuitenkaan usko, että tuhannen miljardin omaisuus olisi mahdollista. Bill Gates on nyt 61-vuotias. Ultrarikas mies jätti Microsoftin vuonna 2006, ja hän on kasvattanut sen jälkeen omaisuuttaan 50 miljardista 85 miljardiin siitäkin huolimatta, että hän on antanut järisyttäviä summia hyväntekeväisyyteen ja maailman köyhyystilanteen parantamiseen.

Viihdeuutiset

Bill Gates lahjoittaa köyhille 100 000 kanaa

Maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon jo vuosikymmeniä lukeutunut Microsoft-miljardööri Bill Gates on viime vuosina antanut valtavasti rahaa hyväntekeväisyyteen ja muun muassa uusien ihmiskuntaa parantavien keksintöjen kehittämiseen. Nyt hän aikoo lahjoittaa 100.000 kanaa köyhille.

CNN uutisoi Bill Gatesin tuoreesta hankkeesta, jonka mukaan miljardööri aikoo lahjoittaa 100.000 kanaa Afrikan köyhimpiin maihin. Miehen mukaan kanojen ylläpito on helppoa ja edullista. Kanojen kasvattaminen ja myyminen voi auttaa perheitä ulos köyhyydestä, mikäli niiden kasvattamisen pitää pienimuotoisena.

Mies kertoo esimerkkinä, että 40 kanaa omistava farmari voi tienata vuodessa yli tuhat dollaria. Useiden maiden köyhyysraja on 700 dollaria vuodessa. Lisäksi perheet saavat kananmunista ja kanoista paljon kaivattua ravintoa ja proteiinia ruokavalioihinsa.

Viihdeuutiset

Maailman rikkaimmat selfiessä – omaisuus 143 100 000 000 dollaria

Maailman tämän hetken suosituin selfie on Oscar-gaalassa ikuistettu poseeraus, jossa Ellen DeGeneres poseerasi samassa kuvassa maailman suosituimpiin lukeutuvien näyttelijöiden kanssa. Vaikka monet Hollywood-tähdistä ovat rikkaita, ovat he todella köyhiä maailman rikkaimpiin verrattuna.

Nyt CNBC-uutiskanavan Squawk Box -ohjelman juontajatar Becky Quick on tavannut kolme maailman rikkaimpiin lukeutuvaa miestä ja ikuistanut heidän kanssaan ”maailman rikkaimman” selfien. Quickin kanssa kuvassa poseerasivat Bill Gates, Charlie Munger ja Warren Buffett, joiden yhteenlaskettu omaisuus on nykyisin käsittämättömät 143,1 miljardia dollaria.