Ryan Gosling tahtoo pelastaa maailman lehmät julmuuksilta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalaisnäyttelijä Ryan Gosling on nähty esimerkiksi elokuvissa Hölmö hullu rakkaus, Drive ja Gangsterisota. Mies ilmoitti hiljattain jäävänsä tauolle, ja uutisesta järkyttyneille faneille perustettiin oma auttava puhelin. Nyt näyttelijä on noussut barrikadeille lehmien puolesta.

Mies on käyttänyt loma-aikansa hyödyksi ja hän on ryhtynyt taisteluun eläimien oikeuksien puolesta. Nyt 32-vuotias näyttelijä ja eläinaktivisti lähetti nimissään kirjeen Yhdysvaltojen maidontuottajille. PETA:n asialla oleva mies pyytää lypsykarjan kasvattajia olemaan mukana lehmänsarvien poiston kieltämisessä.

Myös E! Newsille kirjeensä lähettänyt Gosling kirjoittaa, että sarvien poistaminen on yksi tuskallisimmista teoista, joita lehmille tehdään. Sarvet poistetaan vasikalta joko polttavan kuuman raudan avulla tai niitä syövyttävällä aineella.

– Sarvien poistamiselle ei ole mitään syytä, ei edes tekosyytä, jotta näin julmien tekojen jatkuminen olisi mahdollista, hän lisää.

Karjan kasvattajat puolustavat sarvien poistamista turvallisuussyillä – sarvettomuus tekee karjanhoitajan työstä turvallisempaa ja se vähentää laitumien ja pihattojen onnettomusriskiä. Joillakin yksilöillä sarvet voivat myös kasvaa kieroon silmää tai korvia kohden.

Ryan Thomas Gosling tullaan näkemään tänä vuonna valkokankaalla esimerkiksi Only God Forgives -elokuvassa, jonka ohjaa aikaisemminkin Goslingin kanssa yhteistyötä Drive-elokuvassa tehnyt tanskalainen Nicolas Winding Refn. Tällä hetkellä hän seurustelee näyttelijä-malli Eva Mendesin kanssa. Hän nousi vuonna 2004 maailmanmaineeseen The Notebook -elokuvan myötä.