Eläimet kärsivät Thaimaan helteessä – nerokas viilennyskeino keksittiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun Suomessa kärvistellään pakkasenhuuruisessa keväässä, tuskaillaan Thaimaassa yli 40 asteen helteessä. Liiallinen kuumuus vaatii myös eläintarhan työntekijöiltä kekseliäisyyttä, jotta ihmisten ilona touhuilevat karhut, norsut ja apinat eivät saisi lämpöhalvauksia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Thaimaan Bankokin eläintarhassa on keksitty eläimiä viilentävä keino: työntekijät tarjoilevat eläintarhan kasvateille pakastettua ravintoa. Ruokalistalla on muun muassa jäätynyttä jogurttia, pakastettua kaalia ja kohmeisia viinirypäleitä, uutistoimisto AP raportoi.

Kasvisten ja hedelmien seassa tarjoillaan myös jäätelöä ja tietysti litratolkulla vettä. Jäiset herkut helpottavat eläinten oloa ainakin hetkellisesti. Vaikka lämpöaalto kuulostaakin pitkässä keväässä elävien suomalaisten korvaan ihastuttavalta, on hurjalla helteelläkin rajansa.