Naisen hurja väite: ”Apinat kasvattivat minut viidakossa”

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Viime vuosien saatossa julkisuuteen on noussut muutamia tapauksia, joissa ihmiset väittävät eläinten kasvattaneen heidät luonnon helmassa. Kiisteltyjä tarinoita on nyt ilmestynyt jälleen yksi lisää, sillä britannialainen kotiäiti väittää kasvaneensa sademetsässä apinoiden kanssa.

Marina Chapman -niminen brittinainen on julkaissut omaelämäkerran, jossa hän kertoo, kuinka hänet kidnapattiin ja hylättiin viisivuotiaana oman onnensa nojaan. Chapman ei tarkenna, missä kidnappaus tapahtui, mutta hän ainakin omien sanojensa mukaan asui hylkäyksen jälkeen vuosia kapusiiniapinoiden kasvattina Kolumbian sademetsässä. Daily Mail -lehti on julkaissut hämmentäviä otteita naisen kirjasta.

Chapmanin mukaan hän oppi luonnossa kommunikoimaan ja elämään apinoiden kanssa. Vietettyään vuosia apinoiden seurassa hänet kidnapattiin paikallisen ilotalon palvelukseen. Naisen mukaan hän onnistui kuitenkin pakenemaan ilotalosta.

Tämän jälkeen Kolumbian kaduilla asunut nainen päätyi onnekkaiden sattumuksien johdosta Isoon-Britanniaan Kolumbiassa asuneen brittiperheen mukana. Englantilaisen miehen kanssa naimisssa oleva Chapman on nykyään kahden lapsen kotiäiti, ja hän pyrkii levittämään tarinaansa suurelle yleisölle kirjansa avulla. Naisen kertomus on kuitenkin ymmärrettävistä syistä saanut vastaan lievää epäuskoa.