Tämä ruoka-aine tappaa joka kymmenennen amerikkalaisen!

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen ruokakulttuuri on tunnettu maailmalla pikaruoasta ja päätähuimaavan kokoisista annoksista. Nyt tuore tutkimus esittää väitteen, jonka mukaan erään ruoka-aineen liiallinen käyttö on tekijänä jopa joka kymmenennen amerikkalaisen kuolemassa.

Harvard School of Public Health kertoo tutkimuksessaan, että suolankäytön aiheuttamiin sydän- ja verisuonitauteihin kuoli vuonna 2010 maailmanlaajuisesti 2,3 miljoonaa ihmistä. Suolankäyttöön liittyviä kuolemia on kuitenkin ainoastaan Amerikassa vuosittain tutkijoiden mukaan päätähuimaavat 250.000. Tutkijat kertovat, että esimerkiksi sokeristen juomien juominen aiheuttaa kuolemia kymmenen kertaa vähemmän, ABC News uutisoi.

– Natriumin aiheuttama taakka elimistölle on paljon pahempi kuin sokeristen juomien aiheuttama taakka, aihetta tutkinut tohtori Dariush Mozaffarian selittää.

Mozaffarianin mukaan yksi kolmesta liiallisen suolan käytön aiheuttamista kuolemista tapahtuu ennen 70 ikävuotta. Suolan ja sokeristen juomien terveysvaikutukset ovat lähiaikoina olleet kovan keskustelun kohteena Yhdysvalloissa. Harvard School of Public Health julkaisikin aiemmin toisen tutkimuksen, jonka tulosten mukaan sokeriset juomat ovat liitettävissä vuosittain jopa 25.000 amerikkalaisen kuolemaan.