Mielipuoli vainosi rocktähden tytärtä – kuukausien painajainen päättyi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen rocktähti Billy Joel on voittanut uransa aikana kuusi Grammy-palkintoa ja hän on myynyt maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa levyä. Vuonna 1999 Rock and Roll Hall of Fameen päässyt Joel on myös ainoa artisti Yhdysvalloissa, joka on esittänyt kansallislaulun kahdesti Super Bowlissa.

Nyt 63-vuotiaan laulajan tytär, laulaja Alexa Ray Joel, on joutunut sairaalloisen fanin vainoamaksi. Syylliseksi paljastui Sheryl Finley -niminen 40-vuotias nainen, joka esiintyi Facebook-sivustolla peitenimellä Rick Steenfield. Nainen lähetti 27-vuotiaalle Alexa Raylle kuukausien aikana yli 60 viestiä, joissa hän uhkaili tätä muun muassa raiskauksella ja murhalla.

New York Post -lehden mukaan ahdistelusta kiinni jäänyt Sheryl Finley on ennestään ollut hoidossa mielisairaalassa. Vainoajan henkilöllisyys paljastui yksityisen turvallisuusrityksen NetDefensen avustuksella, joiden puoleen muusikkoystävä Paul McCartney neuvoi Billy Joelia ja Alexa Rayta kääntymään.

Billy Joel joutui pari vuotta sitten lonkkaleikkaukseen. Hän nousi kuuluisuuteen vuonna 1973 Piano Man -albuminsa avulla. Aktiiviura päättyi kaksikymmentä vuotta myöhemmin, mutta hänet on nähty sittemmin esiintymässä muiden muassa Elton Johnin kanssa Face to Face -kiertueilla.