The Hives joutuu maksamaan The Cardigansille miljoonia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen punk-vaikutteinen rokkibändi The Hives on tuomittu maksamaan kevyempää pop-rockia soittavalle The Cardigans -yhtyeelle yhteensä 2,18 miljoonaa euroa. Kyseessä on The Hivesin mukaan molemman yhtyeen raha-asioista vastanneen ruotsalaisen levy-yhtiön aikaan saama sotku.

Radio Sweden kertoo, että molemmilla bändeillä on sama levy-yhtiö, Tambourine Studios, joka on siirrellyt bändien rahoja tililtä toiselle vuosikausia. The Hives -yhtyeen jäsenet puolustelevat, että he eivät ole olleet tietoisia The Cardigansin ja heidän välillä siirtyneiden rahojen olevan ”lainoja”, kuten ruotsalainen oikeus on nyt määrännyt.

Oikeus määräsi yhtyeen maksamaan 2,18 miljoonan euron ”lainansa” takaisin Gardigansille liki 600.000 euron oikeuskäsittelykulujen kera. The Hives pyörittelee päätään tuomion edessä, sillä ”lainasta” ei heidän mukaansa ole olemassa minkäänlaisia asiakirjoja tai dokumentteja. Ruotsin viranomaiset ovat ryhtyneet tutkimaan väitettä, jonka mukaan taiteilijoiden allekirjoituksilla varustetut asiakirjat olisivat väärennettyjä.