Roskildessa esiintyy neljä suomalaisyhtyettä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Euroopan suurin festivaali Roskilde Festival julkisti eilen tulevan kesän ohjelmistonsa. Kaiken tuottonsa hyväntekeväisyyteen lahjoittava tanskalaisfestivaali marssittaa jälleen kahdeksan päivän aikana kahdeksalle lavalleen peräti 181 artistia ja yhtyettä.

– Tapojemme mukaan olemme olleet kunnianhimoisia yleisömme eteen ja koonneet ohjelmiston, jolla he voivat ylittää musiikilliset rajansa, festivaalin musiikillinen johtaja Rikke Øxner sanoo.

Festivaalin artistien joukkoon mahtuu tänä vuonna neljä suomalaisimeä, jotka ovat Ensiferum, K-X-P, Pää Kii ja Tyranny. Kitaristin verran suomalaisväriä nähdään myös saksalaisen trash metal -legenda Kreatorin riveissä.

43. kerran järjestettävällä festivaalilla nähdään muun muassa Airbourne (AUS), Black Rebel Motorcycle Club (USA), James Blake (GBR), Calexico (USA), Chelsea Light Moving (USA), Crystal Castles (CAN), The Dillinger Escape Plan (USA), Kraftwerk (GER), Kvelertak (NOR), Kendrick Lamar (USA), Miguel (USA), The National (USA), Queens Of The Stone Age (USA), Rihanna (BAR), Sigur Rós (ISL), Slipknot (USA), Suicidal Tendencies (USA), Turbonegro (NOR), Volbeat (DEN) ja Bobby Womack (USA).