Yritys järjestää kannabismatkoja Coloradoon – myytiin heti loppuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kannabiksen viihdekäyttö laillistettiin taannoin kahdessa Yhdysvaltojen osavaltiossa. Colorado oli ensimmäinen, jossa kannabiksen käytön ja myynnin salliva Amendment 64 -lakiehdotuksen meni läpi. Nyt osavaltioon järjestetään turisteille räätälöityjä kannabismatkoja.

Coloradon Amendment 64 -lakiehdotuksen läpimeno sallii kannabiksen käytön ja myynnin yli 21-vuotiaille kansalaisille. Lisäksi täysi-ikäiset ihmiset saavat nyt pitää kotonaan hallussa kuutta kannabiskasvia omaan käyttöönsä. Laki vaatii, että ensimmäiset 40 miljoonaa kannabiksen verotuksesta kerättyä dollaria suunnataan julkisen koulutuksen hyväksi.

Denveriläinen My 420 Tour -matkailuyhtiö aloitti juuri ensimmäiset ”pilvituristimatkat” Coloradoon. Denver Postin mukaan yritys tarjoaa vajaan neljänsadan euron pikkumatkoista vaihtoehtoja aina viiden päivän ja liki 700 euron arvoisiin VIP-paketteihin. Matkaohjelmaan kuuluu muun muassa opastettuja tapahtumia, konsertteja, seminaareja, kannabisystävällisiä hotelleja ja kiertoajeluita.

Yhtiö mainostaa toimintansa olevan sataprosenttisen laillista. Pakettimatkat on My 420 Tour -yhtiön kotisivujen mukaan myyty heti loppuun. Denverissä järjestetään laillistamisen kunniaksi myös viikonloppuna kannabisaiheiset festivaalit, jossa esiintyy muun muassa marihuanan laillistamista moneen kertaan isoon ääneen kannattanut räppäri Snoop Lion, eli Snoop Dogg. Festivaaleille odotetaan yli 50.000 vierasta.

Ensi lauantaina vietetään Yhdysvalloissa laajalti tunnettua 420-päivää. Numerosarja tarkoittaa kannabiksen käyttöä, ja se juontaa alun perin kellonajasta 4:20, mikä tarkoitti aikoinaan erään nuorisoporukan ”poltteluaikaa”. Nykyään 420 tarkoittaa myös päivämäärää 20. huhtikuuta, joka merkitään Yhdysvalloissa 4/20. Yhdysvalloissa, kuten monessa muussakin maassa, on käyty jo pitkään kiivasta keskustelua kannabiksen laillistamisessa. Kyseinen huume on ollut joissakin maan osavaltioissa sallittua lääkeaineena, mutta muu käyttö on laskettu laittomaksi.