Beastie Boys -tähti jakanut 19 000 annosta ilmaista ruokaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltoihin viime syksynä iskenyt Sandy-hurrikaani teki tuhojaan erityisesti New Yorkissa, New Jerseyssä ja Washingtonissa. Maailmanluokan tähdet riensivät apuun hurrikaanituhojen keskelle, ja yksi heistä on Beastie Boysin tähti Mike D.

Myrsky aiheutti etenkin New Yorkissa mittavia vahinkoja, joiden takia sadat ihmiset menettivät kotinsa. Osa kaupungista on päässyt takaisin jaloilleen, mutta esimerkiksi Brooklynissa kärsitään edelleenkin tuhoista. Heti myrskyn jälkeen apuun rientänyt räppäri Mike D tarjoilee nyt alueen asukkaille ilmaista ruokaa, ja on jakanut jo yli 19.000 annosta, SPIN-lehti raportoi.

Mike D tekee yhteistyötä ruokaa jakavien rekkojen kanssa, jotta ihmiset saavat lämpimän aterian syödäkseen. Mike D ei suinkaan ole ainoa myrskyn uhreja auttanut artisti, myös Nicki Minajin kerrottiin lahjoittaneen 12.000 euroa ruoka-apuun, ja Lady Gagan antaneen Punaiselle Ristille niin ikään suuren summan alueen avustustyötä varten.

Vuonna 1979 perustettu Beastie Boys ei ole esiintynyt julkisesti vuoden 2009 jälkeen. Yhtye on palkittu useilla Grammy-palkinnoilla. Nimi ”Beastie” tarkoitti alun perin ”Boys Entering Anarchistic States Towards Internal Excellence” sanojen lyhennettä.