YLE-verolle vastinetta: Televisiokanavat nyt suorana netissä ja mobiilissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset joutuvat nykyisin maksamaan pakollista mediamaksua, eli niin sanottua YLE-veroa, joten rahojen vastineeksi yhtiöltä on oikeus vaatia myös uusia palveluita. Nyt sellainen onkin käynnistetty, kun Yleisradio on ryhtynyt lähettämään televisiokanavansa suorana verkossa.

Tänään käynnistyneessä palvelussa televisiokanavia voi seurata suorana niin tietokoneella kuin myös mobiilisti sekä älypuhelimilla että tablet-tietokoneilla. YLE Areenan palvelussa lähetetään jatkossa suorana TV1, TV2, Yle Teema ja Yle Fem -kanavia. Viimeksi mainittua lähetetään sekä suomeksi että ruotsiksi tekstitettynä.

– Katselutottumukset muuttuvat ja nykyään monet haluavat katsoa televisiota kannettavilla laitteilla. Olemme tyytyväisiä, että voimme olla edelläkävijä Suomessa ja tarjota ensimmäisenä televisiokanavien suoran verkkokatselun kaikille suomalaisille, Yleisradion julkaisujohtaja Ismo Silvo kertoi YLE Uutisille.

Ulkomailla suoria lähetyksiä ei voi katsella.