Jonne Aaron menestyksestään: ”Nykyisin pultsaritkin morjenstaa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Syksyllä esitetyssä Vain elämää -sarjassa suomalaiset pääsivät tutustumaan herkkään ja kyyneleitä kaihtamattomaan taiteilijasieluun, Jonne Aaroniin, joka ei pelännyt paljastaa tunteidensa kirjoa kameroille. Stara tapasi suosikkiartistin haastattelun merkeissä.

Vain elämää -kuvauksissa Katri Helenan, Jari Sillanpään, Cheekin, Erinin, Neumannin ja Kaija Koon kanssa vietetty aika oli Aaronille kuin yhdessä koettu henkinen matka. Internetin keskustelupalstoja myöten Jonnen tulkintoja kehutaan ainutkertaiseksi. Esimerkiksi versio Kaija Koon Kylmä ilman sua -kappaleesta on jo muodostunut eräänlaiseksi klassikoksi.

– Kun mä mietin sitä ohjelmaa, että näytetään artistien arkisempaa puolta, niin ainakin itsestä se ajatus tuntui mielenkiintoiselta. Ja kun Vain elämää on musiikkipainotteinen – se oli hyvä konsepti. Mä en itse seurannut ohjelmaa, katsoin vaan pari jaksoa. Mä kuitenkin olin siellä ja elin sen, Jonne Aaron kertoo Staralle.

– Ainakin huomaa keikoilla, että yllättävän moni sitä on seurannut ihan lapsesta vaariin. Mä olen ollut konserttisaleissa esiintymässä tämän soololevyn myötä. Meillä oli kolme konserttia, Kokkolassa Snellman-salissa ja kaksi Tampere-talossa. Se on ollut aika jännä ilmiö. Aikaisemmin Negativen keikoilla on käynyt sellaisia nuoria aikuisia.

– Nykyään kadunmiehetkin morjenstaa. Se on aika yllättävää. Ihan sellaiset pultsaritkin. Yleisön kirjo on tosi laaja. Ehkä tuossa oli sekin, että jokaisella artistilla oli omat faninsa, ja nyt ne sekoittui. Jokainen löysi vähän jotain uutta, summaa Jonne Aaron vuosi sitten kuvattua sarjaa.