Suomalaisrokkarit seikkailevat Aku Ankka -tarinassa – katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosituimpien aikakauslehtien kärkipäähän vuosikymmenien ajan lukeutunut Aku Ankka marssittaa lehtensä sivuille aika ajoin myös suomalaisia julkkistähtiä, joiden nimet on toki ankallistettu. Keskiviikkona ilmestyvässä numerossa seikkailee jälleen kaksi tunnettua suomalaisrokkaria.

Kyseessä on Saimaa-tarina, jossa nähdään savolaismurretta puhuvat hahmot nimeltä Hopolainen ja Hymynen. Heidän esikuvinaan ovat toimineet Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopainen ja Kotiteollisuus-yhtyeen Jouni Hynynen. Rokkarit kirjoittivat lisäksi itse hahmojensa puhekuplat. Suomi-seikkailut ovat 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Suomen ainoan ankkataiteilijan Kari Korhosen käsialaa.

Kuva: Disney
Kuva: Disney

– Holopainen oli luonteva esikuva yhdelle tarinan hahmolle, onhan hän tunnettu Disney-fani itsekin. Hynynen taas sopii hyvin kielellisesti rikkaaseen Aku Ankka -lehteen sekä leppoisan olemuksensa että kirjoittajan taustansa puolesta, Kari Korhonen kertoo.

Esimerkiksi Savonlinnaan, Sorsakoskelle ja Mikkeliin sijoittuva sarjakuva on toinen kuusiosaisesta Suomi-tarinat -sarjasta. Suomalaisen perinneruoan tuotteistamisen ohella tarinassa ihmetellään Savonlinnan Oopperajuhlia ja pelastetaan Pellen avulla saimaannorppia Varkauden Karhukoplan ja ankkalinnalaisten miljardöörien ryöstökalastukselta.

Kuva: Disney
Kuva: Disney