Jonne Aaron Staralle: ”Biisejä syntyy pelottavan helposti”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen suosikkiartisti Jonne Aaron on tehnyt viime vuosina runsaasti musiikkia paitsi Negative-yhtyeelleen myös soolouralleen ja monille muillekin artisteille. Huomenna soololevyn julkaiseva tähti paljasti Staralle, että biisit syntyvät yllättävän helposti.

– Se on siunaus. Mietin itsekin, että mistä ne laulut tulee. Ei mulla ole tähän mitään teoriaa. Pitäisi olla joku porttiteoria. Pelottaa, että se kaikki loppuu. Siksi mulla on ollut hirveä vimma tehdä kappaleita, Jonne Aaron kertoi.

– Olen nauhoittanut suuren määrän biisejä. Niitä tulee ja tulee ja tulee. Pelottavan helposti. Tätä ei varmaan kannattaisi sanoa, mutta niin se vaan on. Ihan viis-kymmenen minsaa, niin tulee koko biisi.

– Yksikin tuli siten, että alkoi väsyttää ja tuli painostava olo. Menin sohvalle ja nukahdin puoliuneen. Kun nousin siitä, niin kirjoitin suoraan biisin. Sitä ennen olin miettinyt Junnu Vainiota kovasti. Olin kuunnellut hänen musiikkiaan monta päivää. Kappaleen tekeminen tuntui kuin joltain haamukirjoittamiselta. Sitä on vaikea selittää.