Kim Jong-Ilin pöyristyttävä ruokalista: ”Virtahepoja, käärmeitä, hämähäkkejä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

30-vuotias Kim Jong-Un nousi pari vuotta sitten Pohjois-Korean hallitsijaksi, kun hänen isänsä, entinen diktaattori Kim Jong-Il, menehtyi 70-vuotiaana sairauskohtaukseen. Valtakautensa aikana edellinen Suuri Johtaja ehti tehdä monia kiistanalaisia asioita.

Nyt on julkistettu Kim Jong-Ilin ruokalista. Vuonna 2011 kuolleen hallitsijan menu on päätynyt Daily Mirror -lehden tietoon henkilökohtaisen sushikokin, Kenji Fujimoton, paljastusten myötä.

– Oli paljon outoja pyyntöjä. Käärme oli yksi. Joku muu kokkasi sen. Työskentelen vain merenelävien kanssa. Virtahepo oli hyvää ja maistui kanalta. Jonain päivänä hän halusi syödä hämähäkkejä, kertoi Fujimoto lehdelle.

Maasta vuonna 2001 lähtenyt Fujimoto tiesi lisäksi kertoa, että Korean entinen johtaja nautiskeli palanpainikkeeksi mieluiten laadukasta Bordeaux-viiniä ja Johnnie Walker -merkkisiä viskejä ja konjakkeja.

Henkilökohtainen kokki paljasti myös, että Kim Jong-Il kielsi läheisiltään parfyymien käyttämisen. Johtaja nimittäin inhosi voimakkaita tuoksuja. Diktaattori ihannoi The Beatlesien musiikkia ja halusi tulla Jean-Claude van Dammen veroiseksi lihaksikkaaksi toimintasankariksi. Mies myös osti fitness-tarvikkeita ja käytti proteiinituotteita.