Kesä ja aurinko innostavat lemmenleikkeihin – näin hormonit hyrräävät!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Aurinko paistaa, sirkat soittaa ja suutelukarkelot voivat alkaa. Britannian suurin seksileluja myyvä verkkokauppa Lovehoney julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan villit vietit heräävät eloon lämpimässä kesäsäässä.

Eniten seksiä harrastetaan elokuussa, sillä 18 prosenttia kyselyyn vastanneista myönsi touhuilevansa eniten ja mielellään juuri sadonkorjuun aikaan. Seuraavaksi eniten lemmenleikkejä harrastettiin touko-, kesä- ja heinäkuussa, eli pian kalenterissa käynnistyy varsinainen seksin aikakausi.

Yllätyksenä kerrottakoon, että vähiten seksipuuhia harrastettiin ystävänpäivän aikoihin, vaikka päivämäärää on pidetty pariskuntien rakkauden juhlana. Helmikuun pienempää seksimäärää selitellään kuitenkin kuukauden lyhyydellä.

Kesäkuukausien seksibuumiin vaikuttavat muun muassa pimeän aikana kauan levossa olleet eroottiseen latautuneisuuteen vaikuttavat hormonit ja ihmisten yleinen vireystaso. Samassa tutkimuksessa selvisi, että ihmiset flirttailevat enemmän auringonpaisteessa kuin kaatosateessa. Kuinka moni jaksaa hymyillä ja vinkkailla silmää hirmumyrskyn keskellä?

Kesä on kovaa vauhtia tulossa ja aurinko polttaa katuja. Mikäli mieleen juolahtaa muutama villin eroottinen ajatus, ei sitä ainakaan kannata säikähtää tai peitellä, sillä kyseessä on vain lämpimästä vuodenajasta johtuva ihmisrodun luonnollinen kiima-aika.