Kärsitkö kuorsaamisesta? Nämä vinkit voivat helpottaa tilannetta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki tietävät sen tunteen, kun väsyttää vietävästi, mutta ainoa asia mihin sängyssä ollessa pystyy keskittymään on petikaverin äänekäs kuorsaaminen. Yleensä kuorsaaja ei voi harmilliselle tavalleen mitään, mutta muutaman vinkin avulla kuorsaamista voi yrittää hillitä.

Kuorsauksen asiantuntija ja yksityisen klinikan konsultti Ian Myles kertoo Femail Firstille, että vaikka kuorsaamista pystyy harvoin estämään kokonaan, voi vaivaa hillitä. Ensinnäkin Myles muistuttaa, että kuorsaaminen on täysin normaalia. Sitä ei kannata hävetä tai pelätä, sillä moni kärsii kuorsaamisesta.

Paheet eivät tee hyvää kuorsaamiselle, sillä tupakointi ja alkoholin nauttiminen voivat lisätä sängyssä korisemista huomattavasti. Kuorsaamisen syy voi piillä myös petivaatteissa. Pöly tukkii helposti nenäontelot, ja jos hengittäminen tapahtuu ainoastaan suun kautta, lisääntyy kuorsaaminenkin. Sänky on siis syytä tuulettaa kunnolla ja imuroida säännöllisesti petivaatteiden vaihtamisen yhteydessä.

Entäpä nukkumistottumukset? Kahdella tyynyllä nukkuminen ei välttämättä ole tie onneen, vaan yhteen kunnolliseen ja oikeankokoiseen tyynyyn panostaminen edesauttaa sekä unen laadun paranemista että kuorsaamisen hillitsemistä. Myös tulinen ruoka voi vaikuttaa kuorsaamiseen, kuten myös kuorsaajan vartalon malli.

Ylipainoiset ihmiset kuorsaavat todennäköisesti enemmän kuin hoikkavartaloiset, etenkin jos kaulan ympärille on kertynyt läskiä. On myös eri asia kuorsata nenän tai kurkun kautta, joten mikäli vaivasta koituu suunnatonta ongelmaa, kannattaa kuorsaamisen alkulähde käydä selvittämässä asiaan erikoistuneen spesialistin luona. Mikäli ongelma on suuri, saattaa siitä päästä eroon helposti yhdellä laserleikkauksella.