Iggy Pop kävi ennustajalla – elää yli 90-vuotiaaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi maailman tunnetuin punkkari-ikoni Iggy Pop tunnetaan ilman paitaa tapahtuvasta esiintymistyylistään. Pohjoismaalaiset sukujuuret omaava legenda on sortunut elämässään myös hillittömään huumeiden käyttöön, mutta nyt ennustaja on povannut tähden elävän silti yli 90-vuotiaaksi.

66-vuotiaan muusikon Iggy and the Stooges -yhtyeen julkaisema Ready to Die -albumi ilmestyi 30. huhtikuuta. Bändin keulahahmo kävi kolmen ennustajan luona tiedustelemassa albumin mahdollista menestymistä, ja kaksi heistä ennusti levyn saavuttavan suuren suosion. Pitkäsoiton on veikkailtu olevan etenkin vanhojen Iggy-fanien mieleen.

Iggy Pop nousi kansan suosioon 70-luvun lopulla. Mies veti aina lavaesiintymisensä rajoja äärimmilleen. Kerrotaan, että hän oli ensimmäinen, joka harrasti lavalta yleisön sekaan sukeltamista, lavalla oksentelemista ja itsensä paljastelemista. Toisinaan mies jouduttiin jopa kantamaan mikrofoninsa eteen. Iggy Popin kuuluisimpia kappaleita ovat The Passenger ja Lust For Life.