Naiset rakastavat yhä univormuja – palomiehet eivät ole enää ykköskohde

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eräässä tarinassa onnettomuuspaikalle ensimmäisenä saapunut palomies herätteli naista, ja kun tajuntansa menettänyt nainen avasi taas silmänsä, kysyi hän palomieheltä ensimmäiseksi: ”Menetkö kanssani naimisiin?”.

Kyseinen tarina on ehkä tosi. Nyt on toteutettu kysely, jonka mukaan naiset käyvät edelleen kuumina univormuihin pukeutuneisiin miehiin. Tutkimuksen mukaan suurin osa naisista on fantasioinut univormupukuisista miehistä ainakin kerran elämässään.

Yleisimmät unelmien univormumiehet ovat joko poliiseja tai palomiehiä, mutta kyselyn mukaan lääkärit, tohtorit ja kirurgit ovat nyttemmin kirinneet samalle viivalle. Peräti 61 prosenttia kyselyyn vastanneista piti lääkintähenkilökuntaan kuuluvaa univormumiestä kaikkein kiihottavimpana näkynä.

Toisena listalla ei suinkaan komeile palomies, vaan monen yllätykseksi toiseksi eniten himon väristyksiä aiheuttavat erilaiset lähettikuskit. Vasta kolmantena tulivat palomiehet, ja heti heidän perässään armeijan ja laivaston työntekijät.

Lentäjät saivat 18 prosenttia suosiosta. Kyselyn teettäneen DeliveryQuoteCompare.com-sivuston tiedottaja Daniel Perry tietää, että univormuisista miehistä unelmoiminen johtuu pukuihin yhdistetystä maskuliinisuudesta. Univormuisista kaksilahkeisista haaveilee peräti 70 prosenttia naisista, ja kolmannes naisista myöntää jopa ihastuneensa univormupukuiseen mieheen, Femail First raportoi.