Flamingo taipuu lapsen suussa ”fak amikoksi” – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taaperot vääntävät sanoja hassuun muotoon puhumaan opetellessaan. Äitistä tulee usein ensin pelkkä ”ää” ja isästä ”ii-ii”. Vaikeimpia sanoja harjoitellessa saattaa syntyä jopa huumoripitoisia variaatioita.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Andrew Steelen reilu 1,5-vuotias Paige-tytär opettelee sanomaan flamingolelunsa nimen miehen YouTubeen julkaistulla videolla. Kun isä kysyy lapselta, mikä hänen vaaleanpunainen lelunsa on, vastaa tyttö flamingon sijaan ”fak amiko”. Vastaus herättää hilpeyttä katsojissa, sillä kuulostaa aivan kuin taapero sanoisi ”fuck amigo”, joka tietysti tarkoittaa englanniksi hieman eri asiaa kuin flamingoa.

Suomalaisten lasten suussa vaikeimmin taipuvat sanat taitavat täältä ikuisuuteen olla ”traktori”, ”broileri” ja ”lakritsa”. Myös aikuisille usein hankaluuksia tuottavat jotkut lainaperäiset sanat kuten laktoosi-intorelanssi ja meteorologi.