Se oli siinä! Laulajatähti Lauryn Hill kuukausiksi vankilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen muusikko ja levytuottaja Lauryn Hill tuli alunperin tunnetuksi The Fugees -yhtyeen päävokalistina ja keulakuvana. Veropetoksesta syytetty laulaja ei pystynyt maksamaan verorästejään hänelle asetettujen aikarajojen puitteissa ja nyt tähti joutuu vankilaan.

Laulaja on luonut menestyksekkään uran ja voittanut muun muuassa kahdeksan Grammy-palkintoa. Uutisoimme taannoin, että 37-vuotiasta suosikkilaulajaa syytettiin veropetoksesta. Viranomaisten mukaan Hill ei maksanut lainkaan veroja vuosina 2005 – 2007, vaikka hän tienasi samaan aikaan 1,8 miljoonaa dollaria, eli 1,38 miljoonaa euroa.

Naiselle tarjottiin eiliseen saakka aikaa maksaa peräti 755.540 euroa verovelkansa pois. Naisen lakimiehen mukaan laulaja on kirjoittanut hiljattain Sonyn kanssa miljoonan dollarin levytyssopimuksen, jota vastaan hän olisi ottanut noin puolen miljoonan euron lainan velkansa maksaakseen. Suunnitelma meni ilmeisesti pieleen, sillä tähti joutuu kolmeksi kuukaudeksi kaltereiden taakse, ja sen jälkeen vielä kolmeksi kuukaudeksi kotiarestiin. Lisäksi Hill on tuomittu 60.000 dollarin, eli reilun 45.000 euron sakkoihin.

Lauryn Hillillä on viisi lasta on-off -miehensä, Bob Marleyn pojan, Rohan Marleyn kanssa. Hill synnytti taannoin myös kuudennen lapsensa, ja uuden lapsen isästä tuli yllättävää epätietoisuutta. Pariskunnan sekavat kommentit lapsen isästä olivat myös ristiriitaisia, mutta Hillin mukaan Marley ei ole tämän lapsen isä. Kuuden lapsen äitiä syytettiin taannoisella Euroopan kiertueellaan kiusaamisesta. Hillin entinen kitaristi Jay Gore väitti laulajan haukkuneen taustabändiään kiertueella. Gore vaati Hilliltä 20.000 dollaria korvauksia.