Uskomaton löytö Burmassa: Kymmeniä lentokoneita syvällä maan alla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläinen Spitfire-hävittäjä on yksi maailmanhistorian legendaarisimmista lentokoneista, ja näitä Toisen maailmansodan klassikoita on nykyisin lentokunnossa enää noin 40 kappaletta. Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa huomattavasti huikean löydön ansiosta.

Kuva: Stara
Kuva: StaraBurmasta on nimittäin löytynyt arviolta 60 Spitfire-lentokonetta perin erikoisesta paikasta – syvältä maan uumenista. Toisen maailmansodan tiimellyksessä lentokoneet piilotettiin kaivamalla ne syvälle maan sisään, ja nyt koeporaukset ovat vahvistaneet aikaisemmat tiedot piilottamisesta todeksi, Ilmailu-lehti raportoi.

Lehden mukaan koneiden piilopaikan on löytänyt niitä jo 16 vuoden ajan etsinyt brittiläinen lentokoneharrastaja David J. Cundall. Spitfire-lentokoneita on nähty viime vuosina myös Suomessa esimerkiksi Jämi Fly In -tapahtumassa Jämijärven lentokentällä.