Haddawayn megahitti What Is Love täyttää tänään 20 vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesällä 1993 Suomessa oli yksi tanssihitti ylitse muiden, kun jokaisessa discossa, klubissa ja karvanoppaexcortissa soi tuolloin illasta toiseen taukoamatta Haddawayn megahitti What Is Love. Tänään danceklassikko täyttää 20 vuotta.

1990-luvun kovimpiin hittitehtailijoihin kuuluva Haddaway, oikealta nimeltään Alexander Nestro Haddaway, saapui keikalle Suomeen jo seuraavana vuonna, kun hän nousi lavalle Virroilla järjestetyssä Rantarockissa juhannuksena 1994. Tunnelma keikalla oli odotetusti historiallisen riehakas, ja Haddaway kertoi rakastuneensa Suomeen.

Karibialta kotoisin olevan saksalaistuneen europopparin levyjä on myyty maailmalla jo yli 30 miljoonaa kappaletta. Haddawayn kovimmat hittibiisit olivat edelleen diskoissa pyörivä Life, ja Rock My Heart sekä What Is Love, joka nousi kesällä 1993 usean Euroopan maan myynti-, disco- ja radiolistojen ykköseksi. 8. toukokuuta 1993 julkaisu single pysyi Top 10 -listoilla huikeat 52 viikkoa.