Superyllätys! Jack Bauer ja 24-hittisarja tekevät paluun?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Supersuositun 24-televisiosarjan elokuvaversiosta on huhuttu jo useamman vuoden ajan. Vuonna 2011 elokuvan tekeminen vahvistettiin jo kertaalleen useasta eri lähteestä. Äskettäin sarjan fanit saivat kuitenkin pettyä, sillä uusimpien tietojen mukaan elokuvaa ei tehdä.

Nyt 24-televisiosarjaa ympäröivä huhumylly on saanut aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Brittiläisen The Sun -lehden mukaan suosikkisarjasta oltaisiin nimittäin tekemässä 12 upouutta jaksoa. Vaikka suunniteltu 24-elokuva peruuntuikin, saattavat fanit silti nähdäkin Jack Bauerin vielä vauhdissa.

Sarjan tuottaja David Fury vahvisti Twitterissä työstävänsä Tyrant-nimistä pilottia uudelle 24-sarjalle. Mukana Tyrantia työstämässä on myös sarjaa aiemminkin tuottanut Howard Gordon. Kiefer Sutherlandin kerrotaan olevan neuvotteluissa Jack Bauerin rooliin palaamisesta. Miehen uutuussarja Touch lopetettiin tällä viikolla vain yhden tuotantokauden jälkeen, eli näyttelijällä ei ainakaan pitäisi olla järjettömiä kiireitä työrintamalla.

Supersuosittua 24-toimintasarjaa tehtiin alunperin kahdeksan tuotantokautta vuosina 2001 – 2010. Sarja voitti vuosien varrella lukuisia arvostettuja televisio-alan palkintoja. 24 voitti muun muassa parhaan draamasarjan Golden Globe -palkinnon vuonna 2004. Myös sarjan päänäyttelijä Kiefer Sutherland on vienyt roolistaan Jack Bauerina pystejä kotiinsa.