Air Force One -lentokonetta myydään nettihuutokaupassa

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oletko aina haaveillut lentäväsi ympäri maailmaa omalla yksityiskoneella kuuluisuuksien ja rikkaiden ihmisten tapaan? Vielä hienommalta kuulostanee presidentin yksityiskoneella lentäminen. Nyt siihen on avautunut äärimmäisen harvinainen mahdollisuus.

Yhdysvaltain presidentin Air Force One -lentokone on ilmavoimien ykköskulkupeli, joka on varustettu täydelliseksi lentäväksi sodanjohtokeskukseksi. Nimitystä Air Force One käytetään vain, mikäli Pohjois-Amerikan johtaja on itse koneen kyydissä. Varapresidentin koneesta käytetään nimitystä Air Force Two.

Kuva: Gsaauctions.gov
Kuva: Gsaauctions.gov

Nyt nettihuutokaupassa myydään DC9-lentokonetta, jonka väitetään kuuluneen Yhdysvaltojen presidentin ykköslentolaivueeseen. Koneen esittelytekstissä mainitaan, että konetta on käytetty Air Force Twona, mutta mahdollisesti myös Air Force Onena. Lentokone myydään huutokauppahinnalla ja lähtötasoksi on asetettu 50.000 dollaria, eli reilut 38.000 euroa.