Räppärin hautakivi sensuroitiin – lyriikka oli liian rajua

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hautakiviin on tunnetusti mahdollista kaiverruttaa viimeisiä viestejä menehtyneille läheisille. Tämä ei kuitenkin tuntunut onnistuvan eräällä amerikkalaisperheellä, johon kuuluva rap-artisti Sonny ”Uno” Santiago menehtyi helmikuussa. Santiagon perhe kohtasikin vastarintaa haluamansa muistokaiverruksen suhteen.

23-vuotiaana auto-onnettomuudessa menehtyneen rap-artistin perhe olisi nimittäin halunnut kaivertaa hautakiveen pätkän miehen kappaleesta. Massachusettsilainen hautausmaa ei kuitenkaan hyväksynyt perheen suunnittelemaa hautakiveä, sillä siinä esiintyi kirosana. Kaupungin virkamiehet pyysivätkin perheä valitsemaan jonkun toisen pätkän Santiagon muistamiseksi, Daily Mail -lehti uutisoi.

– You gonna remember the damn name, I give a f*** if I die with no damn friends, I got my fam by my side and that’s until the end, luki hautakiveen kaavaillussa tekstissä.

Hautakiveksi suunniteltu monumentti on lähes metrin korkea. Sensuroinnin kohteeksi joutunut perhe pyysikin kiveen kaiverrettavan kirosanalla höystetyn kappaleen sijaan menehtyneen muusikon tekemän runon. Alkuvuodesta menehtynyttä Santiagoa jäivät kaipaamaan hänen vanhempansa ja kuusi sisarusta.