Kohupaljastus: Amy Winehouse yritti itsemurhaa jo 10-vuotiaana

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Upeasta lauluäänestään tunnetuksi tullut Amy Winehouse kuoli traagisesti heinäkuussa 2011. Hiljattain kävi ilmi, että lokakuussa 2011 suoritettua ruumiinavausta valvoneella kuolinsyyntutkijalla ei ollutkaan vaadittavia edellytyksiä työhönsä. Kuolinsyy jouduttiin siksi selvittämään uudelleen.

27-vuotiaana menehtyneen laulajattaren kuolinsyyksi vahvistui kuitenkin jo aiemminkin todettu tahaton alkoholimyrkytys. Nyt uusi paljastuskirja kertoo, kuinka traagisesti menehtynyt Winehouse oli kuoleman rajamailla jo erittäin nuorena. Amy Winehouse: The Untold Story -kirjassa paljastetaan, kuinka laulajatar oli yrittänyt tappaa itsensä vain kymmenen vuoden ikäisenä.

Chloe Govanin kirjoittamassa kirjassa selitetään, että itsetuhoisuuden taustalla oli vuotta aiemmin käynnistynyt Winehousen vanhempien avioero. Laulajattaren isä Mitch oli jättänyt tämän äidin nuoremman naisen takia, ja Amyn kerrotaan kokeneen itsensä hylätyksi. Pillereillä itsemurhaa kymmenvuotiaana yrittäneen brittilaulajan paljastetaan viillelleen itseään runsaasti ennen itsemurhayritystään.

– Hän oli vetänyt yliannostuksen pillereillä koska hän ei halunnut elää. Hän kertoi minulle halunneensa mennä pitkille unille, Winehousen yliannostuksen jälkeen löytänyt lapsuudenystävä kertoo kirjassa.

Amy Winehousen Lioness: Hidden Treasures -kokoelma julkaistiin postuumisti joulukuussa 2011. Albumin tuotoista kolmannes ohjataan laulajattaren nimeä kantavalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Laulajat kuten Adele, Duffy ja Lady Gaga ovat tunnustaneet Amy Winehousen yhdeksi inspiraation lähteekseen ja toteavat hänen menestyksensä auttaneen myös heidän uraansa.