Häh? Brittikoulussa voi nyt suorittaa tutkinnon heavy metalissa

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Musiikkia voi tunnetusti opiskella kattavasti myös korkekoulutasolla. Eräs brittikoulu on nyt kuitenkin herättänyt hämmästystä hieman erikoisemman musiikkilinjansa johdosta. New College Nottinghamissa voi nimittäin nyt suorittaa tutkinnon heavy metalissa.

Kahden vuoden tutkinnon aikana oppilaat perehtyvät muun muassa Black Sabbathin Ozzy Osbournen tuotantoon, The Sun -lehti uutisoi. Ensimmäisenä kouluvuotenaan oppilaat opiskelevat heavy metalin historiaa ja musiikkibisneksen ominaispiirteitä. Oppilaita sivistetään myös heavy metalin roolista elokuvissa ja videopeleissä.

Toisena kouluvuotena oppilaat pääsevät itse musisoimaan, sillä he kiertävät keikkaillen ympäri Isoa-Britanniaa. Muusikko Liam Maloy käytti edelliset seitsemän vuotta tutkinnon rakennetta suunnitellen. Miehen mukaan tutkinnon suorittaminen tulee olemaan ”akateemisesti tiukkaa”.

– Aiemmin heavy metalia ei olla otettu tosissaan ja sen on nähty uupuvan akateemista varteenotettavuutta sellaisiin genreihin kuten jazziin ja klassiseen musiikkiin verrattuna, Liam Maloy selittää The Sunille.