Tältä näyttää burmalaisessa nettikahvilassa

Digi · Terhi Piiroinen

Burma tunnetaan maana, jossa vielä muutama vuosi sitten vallitsi ankara sotilasjuntta. Maassa on hyvin jyrkkä sensuuri, ja siellä tarkastetaan kaikki kulttuuria ja viihdemaailmaa koskevat esitykset ja asiat aina runoista elokuviin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Monen yllätykseksi Burmassa on kuitenkin nykyisin paljon alkeellisia internetkahviloita. Maassa pyritään sensuroimaan vallanpitäjiä koskevan kritiikin lisäksi myös kaikki huonot uutiset, kuten luonnonkatastrofit ja joskus jopa maan jalkapallojoukkueen häviöt, joten toisin sanoen vapaa netti entisessä maassa on suoranainen ihme.

Rocketnews24-sivusto lähetti toimittajansa tarkastamaan Burman nettikahviloiden tilanteen. Kuvattu kahvila sijaitsi vanhassa ja ränsistyneessä talossa, joka ensin näytti ennemminkin jonkun kodilta. Tilassa oli paljon verkkopelaajia, ja yksi kahvilan asiakkaista näytti selailevan nettiä sekä lukevan sähköpostejaan ilman yhteysongelmia.