Lääkärit väittivät kävelykyvyn menneen – teinityttö on nyt tanssitähti

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Aina silloin tällöin maailmalla leviää ilahduttavia tarinoita, joissa masentavan diagnoosin antaneet lääkärit ovatkin olleet väärässä. Nyt otsikoissa loistaa brittityttö Francesca Buckley, joka osoitti lääkärien synkät tulevaisuudenennusteet vääriksi.

19-vuotias Buckley halvaantui kaksi vuotta sitten aivokalvontulehduksen seurauksena. Aluksi hämmentyneet lääkärit eivät olleet keksiä mikä teinityttöä vaivasi, jolloin tauti ehti tehdä tuhojaan tämän aivoissa ja selkärangassa. Buckley ei enää kyennyt hallitsemaan kehonsa vasempaa puolta, hän sai aivoihinsa veritulpan ja hänen sydämeensä muodostui reikä, The Sun -lehti kertoo.

Lääkäreiden mukaan sen todennäköisyys, että hän kävelisi enää koskaan, oli yhden suhde miljoonaan. Sisukas neitokainen kuitenkin päätti näyttää lääkäreiden olleen väärässä, joten hän ryhtyi mittavaan ja kivuliaaseen fysioterapiaprosessiin. Lopulta Buckley opetti itsensä kävelemään uudelleen.

Nyt brittineitokainen loistaa tanssitähtenä The Dogherty Academy -tanssiryhmässään. Ryhmä voitti kaikkien yllätykseksi tämän vuoden World Irish Dance Championships -kisat Bostonissa. Buckley aikoo jatkossakin jatkaa sinnikkäästi tanssimisen parissa.