Jymy-yllätys! Faithless saapuu konsertoimaan Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 2011 uransa lopettanut Faithless, yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä elektronisen musiikin yhtyeistä, saapuu Suomeen Summer Sound Festivalin pääesiintyjäksi. Yhtye esiintyy Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 26. heinäkuuta.

Yli 12 miljoonaa levyä myynyt Faithless tekee ainutlaatuisen comeback-keikan viime vuoden parhaaksi tapahtumaksi äänestetyssä Summer Sound Festivalilla. Faithless tunnetaan parhaiten superhiteistään Insomnia, God Is A DJ ja We Come 1. Maxi Jazzin, Sister Blissin ja Rollon muodostama Faithless kuuluu kiistatta maailman suurimpiin elektronisen musiikin yhtyeisiin.

15-vuotisen uran tehnyt Faithless esiintyi edellisen kerran Suomessa yli kymmenen vuotta sitten, vuoden 2002 Provinssirockissa. Housea ja trancea pop-elementteihin yhdistelevä yhtye ei palaa esiintymislavoille pysyvästi, vaan kyseessä on ainutkertainen tilaisuus nähdä tanssimusiikin legenda pohjoismaissa vielä kerran.

Summer Sound Festival on Pohjois-Euroopan suurin elektronisen musiikin tapahtuma, joka valtaa jälleen Helsingin Messukeskuksen 26. – 28. heinäkuuta. Faithless kruunaa Summer Sound Festivalin ajankohtaisen artistikattauksen, johon kuuluu elektronisen musiikin huippunimiä ja supertähtiä ympäri maailmaa.

Festivalilla nähdään myös esimerkiksi Swedish House Mafiasta tunnetut Steve Angello ja Axwell, maailman tunnetuimpiin tranceyhtyeisiin lukeutuva Above & Beyond, house-nimi Bingo Players, klubilistojen kärjessä soiva Hardwell, maailmanlaajuisessa nosteessa oleva Knife Party, Million Voices -superhittinsä myötä suosioon noussut Otto Knows, ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Nicky Romero, yleisön pyynnöstä Helsinkiin palaava DJ Tiesto sekä arvostetuimpiin elektronisen tanssimusiikin tuottajiin ja esiintyjiin kuuluva Sander Van Doorn.