Viimeinkin! Suomalaisyhtiö Jolla julkisti kännykkänsä – tältä se näyttää

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen kännykkäyhtiö Jolla on viimein julkistanut ensimmäisen puhelimensa. Yhtiö nousi viime vuonna otsikoihin kerrottuaan kehittävänsä omaa kännykkää, joka käyttää Nokian hylkäämää Meego-käyttöjärjestelmää. Nyt ensimmäinen laite on viimein esitelty.

Kuva: Jolla
Kuva: Jolla
Kuva: Jolla
Kuva: Jolla

Jollan ensimmäinen puhelin on tarkoitus saada markkinoille vielä kuluvan vuoden aikana. Yhtiön verkkosivujen mukaan ennakkotilauksessa laitteen hinta on 399 euroa. Yhtiön puhelinten äänimaailma aloitusäänineen ja herätyksineen on sävelletty Tampereella. Tulevaisuudessa tätä äänitaidetta kuullaan toivottavasti lukemattomissa taskuissa.

– Me lähdettiin tekemään älypuhelimia ja ekosysteemiä. Siellä on Googlea, Applea ja Nokiaa, ja meitä on nyt 50 henkilöä. Äskettäin puhuin aiheesta mahdottoman saavuttaminen. Päivä päivältä tämä alkaa muuttua todellisuudeksi. Ensin me teimme tarinan. Ja kun se oli olemassa, niin se täytyi tehdä todeksi, Jollan Jussi Hurmola kertoi syyskuussa Staralle.