Punaviini pidentää ikää – uskomattomat tulokset testeissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ranskalaiset tutkijat paljastavat kaikille punaviinin nautiskelijoille hyviä uutisia. Nyt on nimittäin virallisesti todistettu, että punaviinin resveratroli pidentää elinikää samalla kun se lisää juojansa energiatasoa.

Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne -opinahjon tiedemiehet tekivät tutkimuksen madoilla, joiden elinikä pidentyi punaviiniä juodessa peräti 60 prosenttia. Sen lisäksi, että punaviinistä nauttineet madot elivät pidempään, olivat ne myös tutkimusryhmän mukaan huomattavasti muita luikertelijoita aktiivisempia.

Tutkimusprofessori Johan Auwrx sanoo Daily Mailille, että on loistavaa, että aine lisäsi myös energisyyttä, sillä kukapa tahtoisi elää pidempään, mutta laiskasti. Pitkäikäiset ihmiset ovat usein muutenkin aktiivisia.

Resveratrolin hyödyt on tiedetty jo kauan ja sitä markkinoidaan myös ravintolisänä. Wikipedian mukaan sillä uskotaan olevan lukuisia terveysvaikutuksia, kuten syöpää, virustauteja, vanhenemista ja tulehdusta ehkäiseviä sekä hermosoluja suojaavia vaikutuksia. Ranskalaisten huomattavan alhaisen sydän- ja verisuonitautiesiintyvyyden on selitetty johtuvan heidän runsaasta punaviinin kulutuksestaan, sillä he saavat siitä resveratrolia. Tuoreen tutkimuksen mukaan resveratroli suojaa myös diabetekselta ja ylipainolta.