Pussy Riotin jäseniä esiintyy Suomesssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaksi venäläisen sananvapautta ja ihmisoikeuksia edistävän Pussy Riot -ryhmän venäläisjäsentä vierailee parhaillaan Helsingissä. Naiset esiintyvät viikonlopun aikana Maailma kylässä -festivaalilla sekä PMMP-yhtyeen keikalla.

Osa Pussy Riot -ryhmän jäsenistä esitti helmikuussa 2012 moskovalaisen kirkon yhteydessä lyhyen performanssin, jossa Neitsyt Mariaa rukoiltiin vapauttamaan Venäjä Vladimir Putinista. Tästä alkoi venäläisen oikeuskoneiston näytelmä, jota seurataan parhaillaan koko maailmassa.

Ryhmän kolme jäsentä tuomittiin nimittäin kahdeksi vuodeksi vankeuteen huliganismista. Suomessa salanimillä esiintyvät jäsenet eivät saaneet tuomiota. Naiset pitävät henkilöllisyytensä salassa koko vierailun ajan ja esiintyvät aina maskeissa.

Pussy Riotin esiintymisajat

La 25.5. 11.35 Vierailu PMMP:n keikalla, Kaisaniemen puisto

La 25.5. 15.15 Mekong-lava Rautatientorilla

La 25.5. 21.00 Maailman kirjat -iltamat Cafe Mascot

Su 26.5. 14.00 Amazon-lava, Rautatientori