Turistimatkat Bronxiin jouduttiin lopettamaan

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Wikipedia kuvailee New Yorkin kaupunginosa Bronxin saavuttaneen huonon maineensa 1970-luvulla lisääntyneen rikollisuuden ja slummiutumisen seurauksena. Kaupunginosa kärsii seurauksista yhä edelleen muun muassa vähäisen matkailun muodossa.

Real Bronx Tours -niminen yritys käynnisti hiljattain matkailuhankkeen, jonka tarkoituksena oli esitellä pahamaineista Bronxin kaupunginosaa turisteille turvallisen matkan päästä. Turistibussi kuljetti lähinnä eurooppalaisia matkailijoita kolmesti viikossa slummeihin 45 dollarin, eli vajaan 35 euron, hintaista tikettiä vastaan, Daily Mail raportoi.

Matkailualan yritys on kuitenkin joutunut keskeyttämään kierrokset. Bronxin asukkaat ovat totaalisen kyllästyneitä kaupunginosan maineella mässäilemiseen, ja he vaativat yritystä lopettamaan heidän asuinpaikallaan rahastamisen heti. Yritys lopetti toimintansa ukaasin jälkeen ja sulki nettisivunsa. Paikalliset todistelevat, että huono maine on puhdistumassa ja Bronx on kulttuurillisesti merkittävä kohde.