Tampere valittiin parhaaksi matkailukaupungiksi

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Taloustutkimuksen teettämän tuoreen selvityksen mukaan Tampere on Suomen paras matkailukaupunki. Tutkimuksessa selvitettiin peräti 35 eri kaupungin matkailullinen yleisarvosana. Arvosanat annettiin kouluarvosana-asteikolla 4-10. Tampere sai keskiarvokseen mainion 8,41, jolla se selätti muun muassa Turun, Hangon ja Savonlinnan.

Särkänniemi on puolestaan tänä vuonna nostanut Tampereen jo ennestään vahvaa vetovoimaa rakentamalla Mauri Kunnaksen kirjoista tutun Koiramäen, jossa vierailijat pääsevät näkemään omakohtaisesti millaista elämä rakastetussa Koiramäessä onkaan. Puistossa voi lisäksi tehdä tuttavuutta lasten eläintarhan suloisten eläinasukkien kanssa.

Matkalehden toimittaja soitti toukokuussa yllätyspuhelun neljän kotimaisen matkailukaupungin matkailuneuvontaan testatakseen minkä tasoista palvelua puhelun kohteeksi valikoidut toimistot antavat. Tampere veti pisimmän korren dynaamisella ja itsevarmalla palvelullaan. Soittaja sai omien sanojensa mukaan kysymyksiinsä vastaukset kuin apteekin hyllyltä innostuksella ja kehuilla höystettynä. Tampere sai myös ainoana kaupunkina yllätyspuhelusta pisteet.