J. Karjalainen kirjoitti Aku Ankka -tarinan: ”Epätodellinen tunne”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen suosikkiartisti J. Karjalainen on kynäillyt tarinan ensi keskiviikkona ilmestyvään Aku Ankka -lehteen. Kokkikahakka-nimisessä tarinassa Aku ja ankanpojat mittelevät ruoanlaittotaidoissa.

Karjalaisen tarina on jatkoa Aku Ankka -lehden juhlavuoden 2011 sarjaan, jossa suomalaisia sanankäytön taitureita pyydettiin luomaan oma Ankka-tarinansa. Hengentuotteensa ovat rustailleet tähän mennessä esimerkiksi Jari Tervo, Johanna Sinisalo, Leena Lehtolainen ja Anssi Kela.

J. Karjalainen koki sarjakuvan kirjoittamisen yllättävän luontevana prosessina. Syyksi mies arvelee, että lauluja tehdessään hän näkee musiikin kuvina, joten ero popviisujen ja sarjakuvien kirjoittamisen välillä ei ole mullistavan suuri. Karjalainen paneutui ankkamaailmaan pieteetillä ja otti ankkatarinan laatimisen kunniatehtävänä.

– Tarinan kirjoittaminen maistui makoisalta. On kieltämättä aika epätodellinen tunne, kun saattoi tanssittaa lapsuutensa sankareita oman pillinsä mukaan, J. Karjalainen kertoi.

J. Karjalainen julkaisi maaliskuussa uuden levynsä Et ole yksin, ja äänite on viihtynyt albumilistojen kärkisijoilla siitä asti. Kysyntää miehelle on riittänyt kosolti myös keikkarintamalla. Täysiä saleja vetäneet konsertit pitkin kevättä ovat varmistaneet, että hänet tullaan näkemään useilla festivaaleilla kesän aikana. Varmistuneita festivaaliesiintymisiä on mm. Ruisrockissa, Ilosaarirockissa ja Tammerfestillä.