Tästä syystä naiset välttelevät aurinkolomia

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Painonvartijoiden teettämän kyselyn mukaan peräti yksi neljästä brittinaisesta jättää aurinkoloman väliin pelkästään ulkonäköpaineiden takia. Naiset eivät kehtaa näyttäytyä uimapuvuissaan tai bikineissään rannalla, uima-altaalla tai kylpylöissä.

Myös uima-asun ostaminen vaatii Daily Mailin mukaan suunnatonta rohkeutta, mikäli uskomme tuoreen tutkimuksen vastauksiin. Peräti kolmannes naisista kärsii ennen lomaa uima-asun ostamisesta johtuvasta stressistä. Lisäksi naiset kuluttavat ennen matkaansa rahaa kauneushoitoihin, kuten parturiin, manikyyreihin ja tekorusketuksiin.

Uimapukujen yhteydessä naiset ostavat yleensä jonkinlaisen liinan tai rantamekon, jonka suojaan he voivat verhota vartalonsa. Uima-asussa ei myöskään ole tärkeintä sen mukavuus, vaan peräti 73 prosenttia kyselyyn vastanneista tahtoo uimapukunsa ennemmin näyttävän hyvältä kuin tuntuvan istuvalta.

Painonvartijoiden brittitiedottaja paljastaa, että naiset laihduttavat lähes aina ennen lomaansa, vaikka viime hetken dieetit jättävät laihduttajalle pelkästään mielipahaa ja nälkää. Painonvartijat ovat käynnistäneet kampanjan, jossa autetaan naisia parantamaan itsetuntoaan terveellisesti kesävartaloa varten laihduttaen.