Maailman suurin pizzatilaus: ”Saisinko 30 000 pizzaa toimitettuna?”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pizza kuuluu maailman suosituimpien pikaruokalajien listan kärkipäähän, ja se lienee myös suosituin suoraan kotiovelle tilattu herkku. Nyt Guinnessin ennätysten kirjaan on nimetty kaikkien aikojen suurin pizzalähetys, jonka toimittamiseen voisi kuvitella menevän jokunen tovi.

Guinnessin ennätystenkirjaan päätynyt toimitus koostui 30.000 pizzasta, jotka toimitettiin viime kesänä Afganistanissa palvelevalle sotilashenkilöstölle. Toimituksen järjesti Pizza 4 Patriots -niminen voittoa tavaoittelematon ryhmä, jonka perusti eläkkeelle jäänyt Yhdysvaltain ilmavoimien kersantti Mark Evans.

Pizza 4 Patriots -ryhmän tarkoituksena on toimittaa pizzaa nälkäisille Yhdysvaltain sotilaille, jotka ovat palveluksessa maan ulkopuolella. Ryhmä on toimittanut viiden vuoden aikana yli 122.000 pizzaa Yhdysvaltain armeijassa leivissä oleville henkilöille.

– Maailmanennätyksen rikkominen on toissijaista sen rinnalla, että voimme huolehtia sotilaistamme ja toimittaa heille viipaleen kotia, kommentoi Mark Evans patrioottiseen sävyyn ABC News -verkkosivustolle.

Mark Evans on auttanut pizzan toimittamisessa myös ei-sotilaallisiin tarkoitusperin. Taannoin hän oli mukana jakamassa 21.000 pizzaa vuoden 2013 Super Bowl -tapahtumassa.