Hämähäkinseitistä valmistettu vaate ällistyttää – tältä se näyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Spiber-niminen yritys on ensimmäinen synteettistä hämähäkinseittiä valmistava yritys, joka myös jalostaa materiaalin erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten vaatteisiin. Yhtiön edustajat esittelivät hiljattain kokonaan hämähäkinseitistä valmistetun mekon.

Kuva: Spiber
Kuva: Spiber

Seittimateriaali on valmistajiensa mukaan vahvempaa ja elastisempaa kuin nyloni. Tähän mennessä materiaalin valmistaminen on kuitenkin ollut hyvin kallista. Nyt tiedemiehet ovat kehittäneet uuden tavan synteettisen langan tuottamiseksi.

Geneettisesti muunnellut mikrobit valmistavat hämähäkinseittiä muistuttavaa materiaalia keinotekoisesti. Käytännössä eliöt tuottavat täsmälleen samaa ainetta kuin hämähäkki, tosin huomattavasti nopeammin. Nyt tälle maailman vahvimmalle kuidulle etsitään muitakin käyttötarkoituksia, MSN Sankei News raportoi.